Szívderítő Ecuador - Hervasztó Hollandia 1-1

világbajnokság
2022 november 25., 17:57

Az A-csoport másik meccsén az első forduló két győztese, Ecuador és Hollandia találkozott egymással péntek délután. Bár Ecuador kifejezetten jó benyomást keltett Katar ellen, azért ennek a meccsnek egyértelműen Hollandia volt az esélyese, és ennek szellemében is kezdődött a mérkőzés: a 6. percben Cody Gakpo 16 méterről elengedett bombája védhetetlenül csapódott a hálóba.

photo_camera Fotó: RAUL ARBOLEDA/AFP

Ha ekkor viszont valaki a holland henger beindulására számított, az bizony melléfogott: az egész első félidőben nem volt több holland kapuralövés, miközben az ecuadori csapat többször is veszélyesen ment el a széleken, igaz, 100 százalékos ziccerekig már nem jutottak el.

A félidő végén úgy tűnt, hogy az egyenlítés is összejön, szöglet után Estupina talált be a kapuba, de egy csapattársa lesen állt, és bár labdába nem ért, de tényleg zavarhatta Noppert kapust, így jogosan vették el a gólt.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A második félidőben aztán hamar góllá ért az ecuadori lelkesedés meg a holland teszetoszaság: egy középpályán eladott labda után visszatámadtak az ecuadoriak, Estupinan lövését még bravúrral védte Noppert, de a vébén harmadik gólját szerző Valencia közelről az üres kapuba lőtte a kipattanót.

A gól után sem tudták átvenni az irányítást a hollandok, sőt, a következő nagy helyzet ismét az ecuadoriak előtt adódott: a 60. percben némi tizenhatoson belüli kavarodás után Gonzalo Plata illetlenül nagy keresztlécet lőtt.

link Forrás

Ezután is inkább az ecuadoriak diktálták a tempót, Hollandia mindennek tűnt, csak a torna egyik potenciális esélyesének nem. Komolyabb helyzetek helyett másmilyen dráma jött a 86. percben: az ecuadoriak eddigi összes gólját szerző Valencia megsérült, és hordágyon kellett levinni. Nem tudni, mennyire súlyos a sérülése, de az biztos, hogy nem nézett ki jól a jelenet.

A második félidő egyértelműen Ecuadoré volt, Hollandia kb. mintha a pályán se lett volna, sokkal több kapuralövése is volt a dél-amerikai csapatnak, de maradt a döntetlen.

A döntetlennel eldőlt, hogy Katar biztosan kiesett, míg az eddig rendkívül halovány játékot nyújtó hollandoknak elég megvernie a házigazdákat a továbbjutáshoz, Szenegál és Ecuador pedig ki-ki meccset játszhat a továbbjutásáért. Az A-csoport utolsó fordulója november 29-én, kedden délután négykor lesz majd.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.