Argentína még éppen időben megérkezett a vébére

világbajnokság
2022 november 26., 20:58

Az álmoskönyv szerint Mexikó ellen élet-halál meccset játszani nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé. Márpedig Argentínára a Szaúd-Arábia ellen elszenvedett érthetetlen vereség után ez várt. Argentína a múltba - három vb-meccsen három argentin győzelem Mexikó ellen - nem kapaszkodhatott.

Messinek ez volt a 21. vb-meccse, ezzel beérte Maradonát, a vb-címekben viszont 1-0-ra az isteni Diego vezet. És egy másik fantasztikus csúcs az első félidő végén lecserélt Guardadóé, aki a harmadik mexikói futballista, aki az ötödik vébéjén léphetett pályára. Harminchat éves, egy vébé még akár benne is lehet.

Az első félidőben elmaradtak a mindent egy lapra tevő argentin rohamok. Látszott, egy döntetlennel a lengyelek elleni meccsre hagynák a döntést, ha viszont kikapnak, mindennek vége, Argentína kiesik. Az első félidő argentin kapura lövés nélkül telt el, 16, zömmel mexikói szabálytalanság volt. A legnagyobb, illetve egyetlen helyzet Vega szabadrúgása, amit Emiliano Martinez a levegőben úszva, a labdát magához ölelve hárított.

A második félidő hasonlóan folytatódott egészen a 66. percig, amikor Di María beadását Messi lőtte a kapuba. Az argentinnak ez a nyolcadik vb-gólja volt, éppen annyit szerzett, mint Diego Maradona.

Órányi szenvedés után Lionel Messi vezetésével feltámadt Argentína
photo_camera Órányi szenvedés után Lionel Messi vezetésével feltámadt Argentína Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A meccs a 87. percben dőlt el, amikor a mindössze 21 éves, háromszoros válogatott benficás Enzo Fernández hatalmas gólt lőtt a hosszú felső sarokba.

Argentína három pontjával feljött a csoport második helyére a négypontos Lengyelország mögé. Szaúd-Arábia rosszabb gólkülönbséggel szorul a harmadik helyre, Mexikó egy ponttal a negyedik. Az utolsó kör előtt még mind a négy válogatott továbbjuthat, Argentína egy lengyelek elleni győzelemmel csoportelső.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.