Őrült meccsen egymást ejtették ki a mexikóiak és a szaúdiak

világbajnokság
2022 november 30., 21:03

A Szaúd-Arábia–Mexikó ki-ki meccs előtt annyi volt biztos, hogy az araboknak bárhogyan, a közép-amerikaiaknak viszont többgólos különbséggel kell nyerniük ahhoz, hogy a másik találkozó eredményétől részben függetlenül továbbjussanak a csoportból. Ebből kiindulva nem volt véletlen, hogy a mexikói csapatot kissé felforgatták, ahogy az sem, hogy összességében többet támadtak az első félidőben.

Amely szaúdi lövéssel kezdődött, illetve szaúdi helyzettel fejeződött be, de a kettő között Lozanóék uralták a pályát, miután nagyjából negyed óra elteltével magukhoz ragadták a kezdeményezést. Sokkal több lövésük volt, a kaput is gyakrabban találták el, de vagy a kapus védett, vagy jött egy jó blokk, vagy egyszerűen fölé-mellé mentek a próbálkozásaik. Akadt ezenkívül rengeteg szabálytalanság, néhány sárga lap és egy sérülés miatti korai csere is, a 45+6 perc után ezzel együtt 0-0 állt a táblán, ami az jelentette, hogy Mexikó öt teljes félidő után is góltalanul állt a katari világbajnokságon.

photo_camera Chavez-gól Fotó: PABLO PORCIUNCULA/AFP

A hatodik aztán meghozta a fordulatot, mindjárt az elején egy szöglet után csodás sarkazásos passzt kapott Martin, bepofozta, 1-0. A henger beindult, Mexikó hatalmas tempóban ment a másodikért, meg is lett, az 53. percben Chavez lőtt elképesztő szabadrúgásgólt a bal felsőbe, 2-0. Mivel a másik meccsen Argentína is vágott előbb egyet a lengyeleknek, majd még egyet, a második-harmadik helyen ettől a pillanattól abszolút holtverseny alakult ki: 4-4 ponttal és 2-2-es gólkülönbséggel állt Lengyelország és Mexikó; a közép-európaiak azért kerültek előrébb, mert kevesebb sárga lapot kaptak a tornán.

Ezért Mexikó továbbra is rohant a harmadikért, kétszer meg is szerezte, csakhogy mindkétszer lesről. Emellett is volt még helyzetük bőven, kimaradt mind, Chavez újabb nagyszerű szabadrúgásai sem mentek be, Al-Owais nagyokat védett.

A pontot a történet végére Al-Dawsari tette ki, a 95. percben kilépett és szépített, 2-1, ebből már nem jöhetett vissza Mexikó. Őrült, küzdelmes, remek meccset hozott össze a két csapat, ami azonban csak arra volt elég, hogy kiejtsék egymást.

C csoport
Szaúd-Arábia
1
-
2
Mexikó
Vége
Mexikó
Szövetségi kapitány
4-2-3-1
Gerardo Daniel Martino
13
F. Ochoa Magaña
19
J. Sánchez Ramos
3
C. Montes Castro
15
H. Moreno Herrera
23
J. Gallardo Vasconcelos
4
E. Álvarez Velázquez
24
L. Chávez Magallón
22
H. Lozano Bahena
17
O. Pineda Alvarado
10
E. Vega Rojas
20
H. Martín Mex
Szaúd-Arábia
Szövetségi kapitány
4-4-2
Hervé Renard
21
M. Al Owais
2
S. Al Ghanam
4
A. Al Amri
17
H. Al Tambakti
5
A. Albulayhi
9
F. Albirakan
15
A. Al Hassan
12
S. Abdul Hamid
10
S. Al Dawsari
11
S. Al Shehri
23
M. Kanoo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt