Dráma és parádé, soha rosszabb zárófordulót a csoportkörben

világbajnokság
2022 december 03., 06:27

Az utolsó két csoportban is befejeződtek a küzdelmek pénteken: délután a H-csoportban óriási drámával zárult a harmadik forduló, miután Dél-Korea az utolsó pillanatban fordítani tudott Portugália ellen, így a világbajnokságon először igazán jól játszó Uruguay végül hiába verte magabiztosan Ghánát, az utolsó pillanatban kiestek a tornáról.

Este pedig a G csoportban a teljesen felforgatott kezdővel felálló brazilok kikaptak Kameruntól, de így is csoportelsők maradtak, míg a remek első félidőt és sok feszültséget hozó meccsen Svájc megverte Szerbiát, és ezzel másodikként mentek tovább.

Hogy szóltak a jóslatok?

A vébé előtt az Opta Analyst valószínűségszámítás alapján mondta meg, melyik csoportban mit érdemes tippelni. Ezt is belevettük a beharangozó cikkünkbe, ezért érdemes megnézni, hogy alakultak a tippek. Vastagon szedtük a továbbjutókat:

G csoport

  • Brazília - 88,5 százalékos továbbjutási esély / vb-győzelem: 16,3 százalék
  • Svájc - 48,9 százalék / 1,1 százalék
  • Szerbia - 42,8 százalék / 1 százalék
  • Kamerun - 19,8 százalék / 0,2 százalék

H csoport

  • Portugália - 82,6 százalékos továbbjutási esély / vb-győzelem: 5,4 százalék
  • Uruguay - 62,2 százalék / 1,6 százalék
  • Dél-Korea - 29,1 százalék / 0,2 százalék
  • Ghána - 26,1 százalék / 0,1 százalék

És mi történt?

Mi a közös Aboubakarban és Zidane-ban?

Nem a világbajnokság mérkőzését játszotta egymással Kamerun és Brazília a csoportkör utolsó fordulójában. A torna egyik legnagyobb esélyeseként számontartott brazilok már továbbjutottak, számukra a kérdés az volt, hogy 100 százalékos mérleggel zárják-e a csoportkört. Az első mérkőzésen 45 percnyi focival viszonylag simán megverték Szerbiát, majd a második mérkőzésen alulteljesítve ugyan, de győztek Svájc ellen is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.