Gyilkos holland szélsővédők és háromból két isteni Martinez

Lezárt tartalom a Kör tagjainak világbajnokság
2022 december 04., 05:23
  • Messi már a világbajnokság kieséses szakaszában is tud gólt lőni
  • Három Martinezből kettőnek hálákodnak, egyet átkozhatnak a nyolc közé jutó argentinok
  • A holland szélsővédők kinyírták az Egyesült Államokat
  • Amerika nem déli része búcsúzott a világbajnokságtól, ahogy az ázsiai színekben utazó Óceánia is
  • A két első nyolcaddöntő: Hollandia-Egyesült Államok 3-1, Argentína-Ausztrália 2-1

A téli világbajnokság egyik sajátossága, hogy nemcsak nem lehet fűben fekve kivetítőn nézni a meccseket, de sokkal sűrűbb is a lebonyolítása a két bajnoki közé besűrített tornának. Így aztán a megszokott 5 helyett 4 naponta rendezték a csoportmeccseket, és törölték a pihenőnapot is az egyenes kieséses szakasz megkezdése előtt.

A nyolcaddöntőket kezdő négyes szerdán még a harmadik kört fejezte be, három nappal később már az életükért küzdöttek. Ez láthatóan a hollandokat viselte meg legkevésbé, igaz ők szinte végig elég takarékosan játszottak a csoportmeccsek alatt, ráadásul az utolsó meccsük inkább egy edzőmeccs volt a házigazda katariak ellen.

A csoportmeccsen mutatott visszafogott teljesítmény miatt elég sok kritikát is kapott Louis van Gaal a látványos focit hiányoló holland és nemzetközi közvéleménytől, miközben a holland szövetségi kapitány folyamatosan arról beszélt, hogy világbajnokságot akarnak nyerni. Ami erős állítás, hiszen sokkal jobb játékosanyaggal is csak négy vb-érem jött össze, de arany eddig még sosem.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt