Megint jó helyre ment az adófizetők pénze, itt vannak a leghülyébb NB I.-es igazolások

futball
2023 január 25., 19:55

Az akadémiák hiába ontják a fiatal magyar tehetségeket már egy évtizede vagy még régebben, kellenek azért a külföldi játékosok is az NB I.-be. Hiszen ott van például a Real Madrid. Két és fél hete a Villarreal elleni bajnokin történetében először csupa külföldi játékossal állt fel. Ha pedig a spanyoloknak nem derogál összegyűjteni a határokon túl fellelhető tehetségeket, akkor miért jelentene ez problémát egy olyan futballfellegvárnál, amilyen a Mezőkövesd?

Az NB I.-ben 42,9 százalék a külföldi játékosok aránya, ez a környező országokban szinte mindenhol alacsonyabb, meglepetésre a szlovénok a kivételek, ahol kicsit a mienk fölött van az arány.

Az NB I.-ben az idei átigazolási időszakban eddig tizenhat külföldi játékos érkezett. Négy jellemző csoport van, ezek között bőven van átfedés:

  1. Az NB I.-ben soha nem látott nemzetiségű futballisták.
  2. Futballisták, akik az elmúlt fél évben sehol sem játszottak, de persze csapat nélkül is napi több edzéssel készültek a feladatra, ami végre megtalálta őket.
  3. A mezőkövesdi, laikusként véletlenszerűnek tűnő igazolások, annak ellenére, hogy a klubál magas szintű utánpótlás-nevelés folyik, legalábbis ezt állítják magukról.
  4. Ognjen Mudrinszki.

Az NB I. botrányhőse lehet

Kezdjük is mindjárt Ognjen Mudrinszkivel, aki valószínűleg a tavasz egyik legjobb igazolása lesz, mondjuk rá is fér a kiesés ellen küzdő Újpestre. A 31 éves szerb csatár egy hús-vér gólkirály a szlovén első liga 2021/22-es idényéből. Sok klubban megfordult, játszott többek között a Crvena Zvezdában, a Bundesliga II-es Fürthben, a svájci Aarauban. És mi vele a baj?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.