A kispadnál is rövidebb lett a Fradi kupatavasza

magyar foci
2023 március 17., 17:15

Perfekt volt a Ferencváros őszi teljesítménye a nemzetközi kupában, ehhez viszont semmit sem tett hozzá tavasszal, és simán kiesett egy jobb csapat ellen csütörtökön. Az elmúlt négy és fél hónap kihozta a klub összes problémáját.

A bravúros ősz

Magyar csapattól korábban nem látott bravúrt végrehajtva az FTC megnyerte ősszel a csoportját az Európa-ligában. Messze nem volt papírforma, hogy megelőzzék a Monacót (jelenleg 4. a francia bajnokságban), a Trabzonsport (5. a török bajnokságban) és a Crevna Zvezdát (toronymagasan vezeti a szerb bajnokságot).

Az előrelépés látványos volt. Az előző szezonban a Fradi az EL-csoportjában az első 5 meccsét elveszítette, csak a hatodikban szerzett pontokat, amikor hazai pályán legyőzte ugyanazt a Leverkusent, a csoportelső németek számára már teljesen tét nélküli meccsen.

Ehhez képest most ősszel a Fradinak lett tét nélküli az utolsó köre, mert előtte már megnyerte a csoportját. Október 27-én eldőlt, hogy az FTC az Európa-liga legjobb 16 csapata közé kerül. Azóta kimondva is a két nyolcaddöntős meccsére koncentrált a csapat, időnként megemlítve, hogy Budapesten lesz az El-döntő, és nem is annyira lehetetlen eljutni oda.

A magyar bajnokságot elengedték. A csapat a legutóbb öt NB I.-es meccséből csak egyet nyert meg, a Debrecen ellenit. Megtehette, még így is 11 ponttal vezeti a bajnokságot. A tartalékolás az El-ben viszont egyáltalán nem hozott eredményt. A négy és fél hónapos felkészülés végén simán, 0-4-es gólkülönbséggel esett ki a Fradi a Bayer Leverkusen ellen.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A dupla vereség is vállalható, a Feyenord például hetet rúgott a Sahtarnak. Ráadásul a Fradihoz hasonlóan ősszel az El-csoportját megnyerő másik 7 csapat közül 5 szintén kiesett. Ha az Arsenal, Fenerbahce, Betis, Real Sociedad, Freiburg is így járt, a Fradival is előfordulhat ez. A Barcelona és az Ajax el sem jutott a 16 közé. Miért lehet hiányérzetük mégis a szurkolóknak?

A kifogások

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.