Ezüstérmével történelmet írt az NB1-ben az újonc Kecskemét

magyar foci
2023 május 26., 18:35
Kecskeméti gólöröm a Paks elleni bajnokin a Széktói Stadionban 2023. április 28-án
photo_camera Kecskeméti gólöröm a Paks elleni bajnokin a Széktói Stadionban 2023. április 28-án Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

Hazai pályán az utolsó fordulóban legyőzte a Kisvárdát és ezzel ezüstérmet szerzett az NB1-ben a Kecskemét csapata.

A hazaiak egyetlen gólját a csereként beállt Katona Bálint lőtte a 68. percben.

A lila-fehér csapat ezzel történelmet írt: korábban soha nem fordult elő, hogy egy újonc együttes a második helyen végezzen a magyar bajnokság első osztályában.

A Kecskemét 57 pontot szerzett, hat ponttal kevesebbet mint a bajnok Ferencváros, de a zöld-fehéreknek még egy mérkőzésük hátra van vasárnap a Mezőkövesd ellen. (32 góljával a Kecskemét kapta a legkevesebb gólt az élvonalban, holtversenyben a Ferencvárossal.)

A harmadik hely sorsa még nem dőlt el. Jelenleg a Debrecen áll bronzérmes helyen, 51 ponttal, és szombaton az Újpestet fogadja. A negyedik helyen álló, 50 pontos Puskás Akadémia a Budapest Honvéd ellen lép pályára ezzel egyidőben.

Utóbbi meccsnek dupla tétje lesz, a Honvédnak ugyanis még van matematikai esélye arra, hogy megőrizze NB1-es tagságát. Ehhez viszont győzni kell a piros-feketéknek, és még az sem biztos, hogy elég lesz. Ha a Videoton győz a már kiesett Vasas ellen idegenben, akkor bennmarad.

Ha kikap, vagy csak döntetlent játszik, akkor a kispestieknek a saját kezükben van a sorsuk. (NSO)