Ilyen a bezárt józsefvárosi kínai piac

2014 június 16., 08:03

Pontosan egy éve kérte Kocsis Máté nyolcadik kerületi polgármester a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságát, hogy mondják fel a Négy Tigris Piac bérleti szerződését. Egyévnyi huzavona és pereskedés után eljött a nap, hogy végleg bezárják a józsefvárosi piacot. A konténerváros 1993 óta működött a Kőbányai úton 39 ezer négyzetméteren, a legfényesebb napjaiban kétezer fölött volt a bódét bérlők száma.
Hétfőn 80 rendőr segítségével vette birtokba a MÁV a piac területét. A területet lezárják, leltározzák, és 30 napos őrzésre a tulajdonosnak adják. A piacot eddig bérlő Komondor Kft. még két hetet kért volna arra, hogy teljesen kiürítsék a Négy Tigrist, hogy ne az adófizetők pénzén kelljen azt kitakarítani. A haladékból nem kért a MÁV, így is negyedmilliárd forintnyi bérleti pénzzel lógnak nekik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.