Vendégmunkásokat gyógyít a ferencvárosi zárvány háziorvosa

2023 március 14., 05:03

„Tehát Magyarország a magyaroké, a munkahelyek is elsősorban a magyaroké, és a magyar gazdaságnak elsősorban a magyar embereknek kell, hogy munkát adjanak, csak utána jöhet mindenki más.” (Orbán Viktor beszéde a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján 2023. március 9-én)

Van egy különös, a Gyáli úti felüljáró, a vasúti sínek és az Ecseri út határolta zárvány a Ferencvárosban. Nem lakhat itt több ezer-kétezer embernél. Van itt MÁV-telep a 19. század végéről, közepén egy víztoronnyal, hatalmas bérpaloták, vagy a lelakott szocialista bolthelyiségben működő Mami sörözője. A második világháborúban a ferencvárosi pályaudvar bombázása idején találatot kapott bérház helyén van most a játszótér rekortános futópályával, street workout parkkal, de ezek elég idegenül hatnak itt.

Ez a körzete Olasz József háziorvosnak. Ő az, akinek híre ment, hogy nem hajtja el a rendelőjében jelentkező vendégmunkásokat, a nyelvi nehézségek dacára is megpróbál inkább segíteni nekik. Jönnek Újpestről, Kőbányáról, Csepelről, sőt már Monorról is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.