Visszatérés a barátságba

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2020 május 27., 16:28

Az elmúlt évtizedben jelentősen javultak az onkológiai és más, súlyos betegséggel küzdő gyerekek és felnőttek túlélési esélyei. Felgyorsult az orvostudomány fejlődése, jóval hatékonyabbak lettek a kemoés radioterápiás, illetve a műtéti kezelések is. A túlélésben ugyanakkor óriási szerepet játszanak más szempontok is, a gyógyulás fontos része a beteg mentális egészségének fenntartása és az, hogy ne érezze úgy, hogy szociálisan elszigetelődött. A barátság, a szeretet gyógyító ereje ismert, mégis, amikor valaki napi szinten küzd egy súlyos betegséggel, sokszor kénytelen azzal szembesülni, hogy barátai átmenetileg vagy végleg eltűnnek. Ez különösen nehéz gyerekkorban, épp akkor, amikor a jelenség a leggyakoribb.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt