Akcionista képviselő, kémikus, atomfizikus, vállalkozó vagy kozmetikus lehet Kósa Lajos kihívója Debrecenben, nézd élőben!

politika
2021 szeptember 7., 15:02

Kósa Lajos birodalmában folytatódik a Partizán ellenzéki előválasztási vitasorozata: habár Hajdú-Bihart hagyományosan a Fidesz fellegvárának szokták tekinteni, a 2018-as országgyűlési választásokon az egyes számú választókerületet 47,36 százalékkal megnyerő Kósa az egész megyében a legalacsonyabb arányú kormánypárti győzelmet aratta,

ami abszolút kétesélyes körzeté tette az OEVK-t a '22-es választáson. Kósának ráadásul öt kihívója is akadt:

 • dr. Fábián István (MSZP, Párbeszéd) - Kémikus professzor, a Debreceni Egyetem volt rektora
 • Illés-Rácz Mariann (Civil Fórum Debrecen Egyesület) - Kozmetikus, civil aktivista
 • dr. Pálinkás József (ÚVNP, MMM) - Volt MTA-elnök, az első Orbán-kormány oktatási minisztere, az ÚVNP alapítója és miniszterelnök-jelöltje
 • Szabó Bence (Momentum) - Grafikus vállalkozó, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője
 • Varga Zoltán (DK, Liberálisok) - A Fidesz ellen eresszel, alufóliasisakkal vagy csirkemellfilével akciózó DK-s országgyűlési képviselő

Miről lesz szó?

 • A Civaqua-tervről és a klímakatasztrófáról
 • A felsőoktatás átalakításáról
 • A civil társadalom jövőjéről
 • És még sok minden másról

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között. A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt