Fidesz felé hajló debreceni körzetet hódítana el három ellenzéki, itt nézheted a vitájukat

szeptember 7., kedd 17:18

A Fidesz egyik fellegvárának tartott Debrecen 2-es számú választókerületének (Hajdú-Bihar 2. sz. oevk.) jelenlegi kormánypárti képviselője, Pósán László 2018-ban 49,4 százalékkal húzta be a körzetet, az ellenzéki indulók pedig összesen a voksok 47,13 százalékát szerezték meg. A 2019-es EP-választáson a kormánypártok listájára a választók 53,64 százaléka szavazott, az ellenzéki pártlistákat pedig 39,94 százaléknyian választották.

A választókerület tehát enyhén a Fidesz felé zajlik, az előválasztáson most mégis három politikus száll versenybe azért, hogy tavasszal megpróbálja elhódítani a körzetet:

  • Fülep Olivér (Civil Fórum Debrecen);
  • Mándi László (Momentum);
  • Vaszkó Imre (DK).

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt