Egykori ipari vidékek felzárkóztatásáról vitáznak az előválasztási indulók Nógrádban, itt nézheted a vitájukat

szeptember 8., szerda 17:01

Nógrád megye GDP-je hosszú ideje nem éri el az országos GDP-adatok felét sem. A munkanélküliségi ráta is itt az egyik legmagasabb az ország területén, és a hivatalos statisztikák szerint a koronavírus-járvány idején a legnagyobb mértékben is itt nőtt a munkanélküliség.

A rendszerváltás utáni mindenkori kormányzatok által magára hagyott egykori iparvidék előtt tehát renget kihívás áll, a térséget érdemben vezető kormánypárti Becsó-testvérek nevét pedig az elmúlt időszakban több alkalommal is korrupciós ügyekkel hozták összefüggésbe. Az ellenzéki előválasztáson a nógrádi 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben hárman indulnak el, a Partizán vitájában ők próbálják meg bebizonyítani, hogy rendelkeznek valós tervekkel a térség boldogulásának megteremtésére:

  • Dömsödi Gábor, televíziós műsorvezető korábban már a megye két települését, Bokort és Pásztót is vezette polgármesterként, most az Új Világ Néppárt színeiben indul;
  • Godó Beatrix salgótarjáni könyvelőt, egyéni vállalkozót a Demokratikus Koalíció indítja, de a Jobbik is mögé állt be;
  • Horváth Ferenc, közgazdász a Momentum jelöltje, de őt támogatja az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma is.

A térség jelenlegi képviselője, Becsó Károly a 2018-as választásokon 47,37 százalékot kapott, az egymás ellen induló ellenzéki jelöltek összesített szavazatarány azonban meghaladta ezt, elérve a 48,49 százalékot, sőt itt az ellenzéki listákra leadott szavazatok is megelőzték a Fidesz listás eredményeit.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt