Munkanélküliség, mélyszegénység, romák felzárkóztatása, orvoshiány - kövesd velünk a nyíregyházi jelöltek előválasztási vitáját!

politika
2021 szeptember 9., 15:00

Az ország egyik legszegényebb megyéjében folytatódik a Partizán 32 állomásos vitasorozata: ma Tiszalökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. sz. választókerületének ellenzéki jelöltjei mutatják be, hogyan próbálnák megmenteni a végleges leszakadástól Nyíregyházát és térségét.

Kik vitáznak?

  • Lengyel Máté - A Jobbik önkormányzati képviselője, akit támogat a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt.
  • Dr. Csipkés József - A Momentum megyei elnöke.

Miről lesz szó?

  • Milyen alternatívát nyújtanának a kis falvakban élőknek a közmunka helyett?
  • Mit tennének meg a szabolcsi romák felzárkóztatásáért és integrációjáért?
  • Honnan kerítenének szakembereket a súlyos orvoshiánnyal küzdő nyíregyházi kórházba?
  • Hogyan növelnék a romák oltakozási hajlandóságát a járvány negyedik hullámának kapujában?

Jövő tavasszal ezt a körzetet várhatóan hozni tudja majd az ellenzék, ugyanis 2018-ban alig 40 százalékkal szerzett mandátumot Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, tehát aki itt az előválasztáson győz, az nagyon jó esélyekkel vághat neki a 2022-es megmérettetésnek.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt