link Forrás

A Momentum elnökségi tagja, a DK egészségpolitikusa és az Új Világ jelöltje hódítaná el Pokorni kerületét, itt nézheted a vitájukat

politika
2021 szeptember 13., 15:01

A fővárosi XII. kerületet magába foglaló országgyűlési egyéni választókerületet jelenleg a fideszes Gulyás Gergely képviseli, ám ő jövő tavasszal nem indul egyéniben, helyén a kormánypártok Fürjes Balázst, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt indítják.

A Pokorni Zoltán által vezetett kerület jobbra hajló, jómódúbb kerületként ismert, ám Gulyás már négy éve is csak a szavazatok 42,71 százalékával végzett az első helyen, így a körzetben az ellenzék is jó eséllyel indul. Az előválasztáson három jelölt száll ringbe, hogy jövő tavasszal a fideszes fejlesztéspolitikus kihívója legyen:

  • Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja,
  • Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa,
  • Visi Piroska, az Új Világ Néppárt jelöltje.

A vitán a helyi és fővárosi látványberuházásokról, az egészségügy reformjáról, illetve emlékezetpolitikáról lesz szó.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.