A Momentum elnökségi tagja, a DK egészségpolitikusa és az Új Világ jelöltje hódítaná el Pokorni kerületét, itt nézheted a vitájukat

2021 szeptember 13., hétfő 15:01

A fővárosi XII. kerületet magába foglaló országgyűlési egyéni választókerületet jelenleg a fideszes Gulyás Gergely képviseli, ám ő jövő tavasszal nem indul egyéniben, helyén a kormánypártok Fürjes Balázst, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt indítják.

A Pokorni Zoltán által vezetett kerület jobbra hajló, jómódúbb kerületként ismert, ám Gulyás már négy éve is csak a szavazatok 42,71 százalékával végzett az első helyen, így a körzetben az ellenzék is jó eséllyel indul. Az előválasztáson három jelölt száll ringbe, hogy jövő tavasszal a fideszes fejlesztéspolitikus kihívója legyen:

  • Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja,
  • Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa,
  • Visi Piroska, az Új Világ Néppárt jelöltje.

A vitán a helyi és fővárosi látványberuházásokról, az egészségügy reformjáról, illetve emlékezetpolitikáról lesz szó.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt