Ex-MIÉP-es Jobbik-alelnök és szkanderbíró MSZP-s csap össze Rákosmentén, kövesd élőben a vitájukat

szeptember 14., kedd 14:59

A Budapest XVII. kerületét magába foglaló 14. számú országgyűlési választókerületben két olyan politikus indul az ellenzéki előválasztáson, aki már 2018-ban is ott volt a szavazólapokon.

  • Az MSZP-s Lukoczki Károly évtizedek óta politizál Rákosmentén, fiatalkorában a Budapest Honvédban cselgáncsozott, amatőr testépítésben is kipróbálta magát, most pedig szkanderben szokott bíráskodni. 2018-ban 37,23 százalékot szerzett az országgyűlési választásokon, így második lett a fideszes Dunai Mónika mögött.
  • Szilágyi György a párt kezdetei óta a Jobbikban politizál, ám korábban megjárta a MIÉP-et is. Fiatalkorában a Fradi szurkolótáborának keménymagját erősítette, 2010 óta ül bent a parlamentben. Jelenleg a Jobbik alelnöke, országos elnökségének a tagja. 2018-ban 13,04 százalékot kapott a 14. sz. választókerületben.

A körzet egyébként az ellenzék felé hajlik, a 41,17 százaléknyi voksot begyűjtő Dunai Mónikával szemben az akkor még nem koordináltan induló ellenzéki jelöltek együttes szavazataránya majdnem elérte az 58 százalékot. (Négy éve a két mostani jelölt mellett itt indult az LMP-s Schmuck Erzsébet és a momentumos Tóth Endre is.)

A mai vitán - nem meglepő módon - szó lesz az Orbán-kormány sportpolitikájáról, de emellett a jelöltek ütköztethetik elképzeléseiket a városi közlekedésről, és a sokszínű ellenzék összefogásának nehézségeiről is.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt