Ketten is elhódítanák a DK-s Oláh Lajos körzetét, itt nézheted élőben a vitájukat

2021 szeptember 14., kedd 17:18

Az Erzsébetvárost és Terézvárost magába foglaló egyéni választókerületet a DK-s Oláh Lajos 2014-ben és 2018-ban is megnyerte már, igaz előbb csak pár száz vokssal előzte meg a Fidesz-KDNP jelöltjét. A körzet ad otthont a bulinegyednek, ahol az elmúlt években komolyabb konfliktusok alakultak ki a helyi lakók és a turisták, illetve vendéglátósok között.

  • Oláh Lajos hosszú politikai múltra tekint vissza, 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, 2008 és 2009 között rövid ideig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, 2009 és 2010 között pedig a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára is volt.

A Budapest 5. számú választókerület stabilan ellenzékinek tekinthető, nem meglepő tehát, hogy az elmúlt években a kínai kapcsolatai miatt is kritizált Oláhnak két kihívója is akadt:

  • Beleznay Zsuzsanna a Jobbikban politizál, de az előválasztáson támogatja őt az LMP, Márki-Zay Péter mozgalma és az Új Világ Néppárt is. Beleznay 2019 vége óta Terézváros kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármestere, aki fontos szerepet vállalt a került Airbnb-szabályozásának kidolgozásában is.
  • Tompos Márton a Momentum Mozgalom alapítótagja, a párt KorrupcióVadász munkacsoportjának vezetője. Az elmúlt időszakban a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezetek rehabilitációja kapcsán gyűjtött aláírásokat.

A vita során szó lesz a bulinegyedben kialakult helyzet megoldásáról, a platformgazdaság szabályozásáról, illetve külpolitikáról is.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt