A korrupcióról is beszélnek Kőbánya és Kispest előválasztási jelöltjei, kövesd élőben a vitájukat

politika
2021 szeptember 16., 16:01

A fővárosi ellenzéki pártok között a 2019-es önkormányzati győzelem óta állandó feszültséget generálnak azok a korrupciógyanús ügyek, amelyeket a kormánypárti média szellőztetett meg Kispesten. Az eset a szocialista kerületvezetés és a momentumos önkormányzati képviselő, Paróczai Anikó között generál fel-fellángoló konfliktus, utóbbi pedig most az ellenzéki előválasztásba is beszállt.

Egyik ellenfele Burány Sándor, az MSZP politikusa, aki az elmúlt 4 évet viszont a szövetséges Párbeszéd frakciójában töltötte, és oda is ülne vissza újrázás esetén. Burány 2018-ban már megnyerte ezt a körzetet, pedig akkor még jobbikos, LMP-s és momentumos kihívója is volt, akik együttesen majdnem 19 százalékot értek el.

A választókerület tehát biztos ellenzéki körzetnek tekinthető, az előválasztás tétjeit pedig tovább emeli, hogy a DK is fajsúlyos jelöltet indít itt, Arató Gergelyt, aki 2018 óta a DK parlamenti frakciójának egyik vezetőhelyettese.

Amiről szó lesz a vitán:

  • a panelek korszerűsítése,
  • a közbiztonság,
  • dizájnerdrogok,
  • kilakoltatások,
  • korrupció.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt