A Momentum elnökségi tagja váltaná Molnár Gyulát a budafok-tétényi körzetben, itt nézheted élőben a vitájukat

politika
2021 szeptember 16., 14:02

Molnár Gyula veterán politikusnak számít a politikában: 1994 óta, egy nyolcéves kihagyást leszámítva, bent ül az Országgyűlésben, vezette a főváros egyik legnagyobb kerületét, Újbudát, és a Magyar Szocialista Pártot is. 2018-ban egyéniben 800 szavazattal győzte le a fideszes Németh Zsoltot Budapest 18. számú egyéni választókerületében, és most ugyanitt újrázna.

Nemrégiben azonban kizárták korábbi pártjából, miután bejelentette, újraválasztása esetén a DK frakciójába ülne be. Molnár szerint ő nem akart frakciót váltani, a döntést a feje fölött hozta meg az MSZP és a DK vezetése, előbbi azonban árulásról beszél. Hogy ki mond igazat, azt mind a mai napig nem lehet teljes biztonsággal tudni.

Molnár azonban azért sem számíthat sima újrázásra, mert az előválasztáson a Momentum elnökségi tagja és oktatáspolitikusa, Tóth Endre is elindult, egy májusi közvélemény-kutatási pedig egyből őt hozta ki a verseny favoritjának.

A két politikus ma 16 órától vitázik a Partizán stúdiójában, többek közt a szociális szektor és a közoktatás reformjáról, de szóba kerül majd Molnár kizárása az MSZP-ből, illetve a XXII. kerületi ellenzéki önkormányzati többség gyors felbomlása is.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt