Szoros mérkőzés várható Kálmán Olga és Tordai Bence között az előválasztáson, itt nézheted élőben a vitájukat

politika
2021 szeptember 16., 17:57

Budapest 4. számú egyéni választókerületében a Partizán már tavasszal is tartott egy vitát, ám ezen akkor csak a párbeszédes Tordai Bence, és Berg Dániel, a Momentum politikusa vett részt. Utóbbi azóta visszalépett Tordai javára, így a szombaton induló előválasztáson már csak a DK színeiben induló Kálmán Olgával kell megmérkőznie.

Az elmúlt hónapokban volt olyan felmérés, amelyik az egykori televíziós sztárműsorvezetőt hozta ki favoritnak, de olyan is, amelyik Tordai előválasztási győzelmét prognosztizálta.

A II. kerület nagy részét és a III. kerület egyes részeit magába foglaló választókerületet jelenleg Varga Mihály pénzügyminiszter képviseli, 2018-ban 41,82 százalékot szerzett itt. Az ellenzéki összefogást alkotó pártok akkor még külön indultak a kerületben, ám összesített szavazatarányuk meghaladta az 56 százalékot. A körzet tehát jövő tavasszal nem jelenthet túl nagy kihívást az ellenzéknek.

Ráadásul Varga Mihály már nem is indul újra egyéniben, a kormánypártok valószínűleg Gór Csabát indítják, aki jelenleg önkormányzati képviselő a II. kerületben.

A vitán szó lesz:

  • kultúráról, kultúrpolitikáról;
  • a média helyzetéről és jövőjéről;
  • vagyonadóról és az adórendszerről is.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt