Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna küzd az újbudaiak voksaiért az előválasztáson – vita élőben!

szeptember 17., péntek 16:51

Az ellenzéki előválasztás egyik legkiélezettebb összecsapása Budapest 2. számú választókerületében várható. A Demokratikus Koalíció 2018 után ismét Gy. Németh Erzsébetet indítja a kerületben, aki 3 évvel ezelőtt kevesebb mint 1000 vokssal szerzett csak kevesebbet a kormánypártok elsőszámú harcművészénél, Simicskó Istvánnál.

Gy. Németh a fővárosi politika veteránja, 1994 óta közgyűlési tag, jelenleg főpolgármester-helyettes, korábban az MSZP színeiben főpolgármester-jelölt is volt, illetve kerületi polgármester-jelölt MSZP-sként és a DK-sként is. Egyszer sem sikerült győznie.

Vele szemben indul a Momentum egyik legismertebb poltikusa, a XI. kerület alpolgármestere, Orosz Anna, akinek a javára korábban visszalépett egy másik kerületi alpolgármester, a párbeszédes Barabás Richárd.

Miről lesz szó?

  • A kerületi zöldfelületek védelméről.
  • A panellakások helyzetéről és a rezsiárakról.
  • Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásról és a nők elleni erőszakról.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt