Ex-fajvédő jobbikos is indul az előválasztáson a Szegedet és a Homokhátságot magába foglaló választókerületben - vita élőben!

szeptember 20., hétfő 17:02

A Csongrád-Csanád megye 1. számú választókerület jelöltjei részvételével szervezett vitánk után a szomszédos kettes OEVK-ban folytatjuk előválasztási vitasorozatunkat, amely Szeged egyes részei mellett Röszkét és Ásotthalmot is magába foglalja.

Kik fognak vitázni?

  • Mihálik Edvin Márton - A Momentum alapító tagja, szegedi önkormányzati képviselő, a megyeszékhely Zöld Város Programért felelős tanácsnoka. Politológus, történész, korábban egy telekommunikációs cégnél dolgozott, önmagát konzervatív liberálisnak vallja. Jelöltségét támogatja az MSZP-Párbeszéd pártszövetség is.
  • Tóth Szabolcs - A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, Kistelek önkormányzati képviselője. Programozó matematikus, igazságügyi szakértő és építőmérnök végzettsége is van. Indulását azzal indokolja, hogy pártemberek helyett szakemberek képviseljék a helyiek érdekeit az Országgyűlésben.
  • Tóth Péter - A Jobbik megyei elnöke, 2014 és 2019 között szegedi önkormányzati képviselő. 2013-ban Élettér Munkacsoport néven alapított szervezetet a Jobbikon belül, ami a magyar faj védelmét tűzte zászlajára. Korábban számos homofób, cigányellenes, antiszemita és idegengyűlölő kijelentést tett, ám állítása szerint "szembenézett múltbeli hibáival, sokak számára sértő, meggondolatlan kijelentéseivel." Pártján kívül az LMP és a DK sorakozott fel mögötte.

Miről lesz szó?

  • A Homokhátság elsivatagosodásáról.
  • A mezőgazdasági tulajdonviszonyokról.
  • A bevándorlásról.

2018-ban a kormánypárti B. Nagy László egyébként a voksok 45 százalékával is mandátumot tudott szerezni a széttöredezett ellenzékkel szemben, tehát a választókerület nyerhetőnek tűnik az ellenzék számára.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt