A DK-s jelölt távolmaradása miatt egyedül "vitázik" a Momentum győri jelöltje, itt nézheted élőben

politika
2021 szeptember 23., 17:14

A Partizán két és fél hete tartó előválasztási vitasorozata során eddig egyszer fordult elő, hogy valamelyik jelölt nem jelent meg: emiatt Hadházy Ákos zuglói képviselőjelölt egyedül, Tóth Csaba nélkül állt a pódiumhoz. Most egy másik momentumos, a Győr-Moson-Sopron megyei 1. számú választókerületben induló Rehó Tiborra vár hasonló "vita", miután versenytársa, a DK-s Jancsó Zita úgy határozott, nem vesz részt a vitán, arra hivatkozva, a körzetben volt már egy hasonló esemény.

A választókerületben nem ez az első átrendeződés, másfél hete egy öt körzetre kiterjedő megállapodás részeként az MSZP jelöltje, Pollreisz Balázs visszalépett Rehó javára.

A Momentum jelöltjét a korábbi viták során is alkalmazott szabályok és időkeretek mellett az alábbi kérdésekről kérdezi Gulyás Márton:

  • a győri polip megfékezése;
  • a helyi közlekedési infrastruktúra túlterheltsége;
  • az Audi-gyár és a multikkal kapcsolatos állami politika;
  • és a klímaváltozás elleni harc, a gazdaság zöldítése.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné harmadik és egyben utolsó hétében a vidéki indulók vannak főszerepben.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt