Meghalt Tocsik Márta

politika
2013 április 17., 07:44

Hosszú betegség után meghalt Tocsi Márta, a kilencvenes évkeben híressé vált ügyvédnő, aki ellen 1996-ban indult büntetőeljárás csalás miatt. Az Ügyészség a büntetőjogi perben Tocsik Mártát és Liszkai Pétert, az ÁPV Rt. vezető jogászát csalással, további négy vezetőt pedig hanyag kezeléssel vádolt meg. Bodvai László MSZP-s országgyűlési képviselőt és Budai György SZDSZ-közeli vállalkozót befolyással üzérkedéssel vádolták meg. Az Új Ász Tocsik barátnőitől hallott a halálhírről, az Index szerint pedig Tocsik kb. három hete halt meg.

Tocsikot a büntetőügyben hat ítélet után 2004-ben felmentették, de a polgári pert 2008 májusában elvesztette: az ítélet szerint 804 milliós sikerdíjból 80 milliót tarthatott volna meg, 562 milliót pedig az áfával együtt vissza kellett volna fizetnie, de a visszafizetés kétséges volt, mert az APEH már lefoglalta vagyontárgyai nagyját, és az ingatlanokkal foglalkozó cége szerepelt az adóhatóság kiemelt adóslistáján. Az ügyben az utolsó pert 2011 májusán kezdték el.

Hogy Tocsik Márta hány éves volt, azt nem tudni, mivel a születési dátumát sehol sem közölték. (ujasz.hu, index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.