PRÖMIER: A világ első videóklipje, amiben van miskakancsó

Popkult
2013 május 07., 22:45

 

A 444 valamint az Amorf Lovagok büszkén bemutatja a videóklipet, amihez igazából csak az utóbbinak van köze. A Tariska Szabolcsból és Tövisházi Ambrusból, tehát nagyjából az egykori Amorf Ördögökből álló együttes a Honvéd Férfikar Szerenád Kommandó nevű részhalmazával rögzítette a Napséta című számot, aminek egy régebbi verziója már szerepelt az együttes 2010-es, Tócsarobbantó című lemezén.

Mind a szám, mind a Csáki László által rendezett klip jól hozzák a gyerekes, de nem infantilis vonalat. A sajtóközlemény szerint a szöveg arról szól, hogy a Nap egy biztonsági őr, de ez nekünk nem tűnt fel. Viszont az óvodások megtanulhatják belőle, mi az a Vértes és a Pilis, és olyan hülye, a műfajban kötelező szavak is szerepelnek benne, mint a fügemagozó. A többé-kevésbé rajzfilmszerű videóklipben alapvető magyar klasszikusok tűnnek fel, például a buzogánynövény, a miskakancsó, és a rendszeridegen, de minden gyereket lázba hozó svájci bicska.

A klip egy héten át a budapesti NextArt galériában is meg lehet nézni, ahol offszet nyomatok is vásárolhatók a klipből. Aki utál művészetért pénzt fizetni, inkább csak töltse le a számot és remixeit tartó pakkot, innen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.