A Parlamentben nem lesz trafik

politika
2013 május 13., 13:00
comments 1
  • Nem lesz nemzeti dohánybolt a Parlamentben.
  • A képviselői irodaházból is ki kell majd járniuk.
  • A vidéki képviselők kartonszámra hordják majd a cigit.
  • Van, aki vásárolni is a csomagtartóból akar.

Nem lesz nemzeti dohánybolt a Parlamentben, sem a képviselői irodaházban. "Sem az Országgyűlés épületében, sem az Irodaházban a vendéglátóipari tevékenységet folytató vállalkozások nem árusítanak dohánytermékeket július 1-től" - válaszolta megkeresésünkre az országgyűlés.
A parlamenti dohánybolt hiánya nem kavarta fel a képviselőket. A legradikálisabb a szocialista Nyakó István volt, igaz, azt ő se bánja, hogy a Parlamentben nem vehet cigarettát. "A fehér ház már nagyobb érvágás, de abból a szempontból mindegy, hogy a mutyik miatti polgári engedetlenségből amúgy is Mercedes-csomagtartókból akarom vásárolni az ukrán csempészcigarettát" - mondta.

Rajta kívül még jobbikosok nyilatkozták, hogy szoktak cigarettát venni a parlamentben. Talán ezért is mondta nekünk a parlament alagsori büféjében a pultoslány, hogy a cigarettaforgalom "nem jellemző".

A jobbikos Egyed Zsolttal és Balla Gergővel a parlament belső, dohányzó udvarán beszélgettünk. ""Ezentúl majd hozok egy kartonnal, aztán kijárok a kocsihoz" - mondta Egyed, amiről eszébe jutott, hogy pillanatnyilag parkolni se lehet, mert a Kossuth tér felújítása miatt feltúrták a parlamenti parkolót.

"Most a Szabadság téri mélygarázst használhatjuk" - mondta Egyed. Fizetniük továbbra sem kell, az Országgyűlés hivatala megállapodott a kivitelezővel abban, hogy állják a képviselők parkolásának a költségeit. "És ez az olcsóbb megoldás, a Rogán ezért 160 ezret kért volna" - mondta Balla.

A dohányos fideszeseket viszont egyáltalán nem rázta meg a hír. Hirt Ferenc eddig sem itt vette a cigarettát, nem probléma neki, hogy július 1-től megszűnik a dohánytermékek árusítása. "Hozott áruból dolgozom" - mondta frakciótársa, Czunyiné Bertalan Judit is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.