Törölték a magyar neonáci MMA-harcos meccsét Prágában

bűnügy
2013 május 16., 09:48

A civilben cukrász Petrovszki Attila horogkereszttel, Hitler- és Szálasi-portréval és Halál a zsidókra-felirattal a testén indult volna a Heroes Gate MMA-versenyen. Miután a cseh médiában kirobbant az ügy, a prágai önkormányzat, a sportminisztérium és a rendezvény támogatói is tiltakozni kezdtek szereplése ellen.

petrovszki

A szervezők ma ezt a közleményt adták ki:

"Bejelentjük, hogy a 10. Heroes Gate küzdelmeiből töröljük a magyar versenyző mérkőzését, így eleget teszünk a társadalom, különböző cégek, állami szervezetek illetve a média részéről érkező, ránk nehezedő nyomásnak. Megjegyezzük, hogy a magyar versenyző managementje által került hozzánk, és szervezetünk a sportoló eddigi teljesítménye és statisztikája alapján került be a programunkba. Sajnálatos módon, nem volt tudomásunk tetoválásairól, és bevalljuk, arról külön információt nem kértünk."

Korábban a szervezők még azzal védekeztek, hogy a versenyző pólóban fog pályára lépni.

Petrovszkit tizenkét éve egyszer már kitiltották Csehországból. Magyarországon közben szerepelt például a 2010-es IV. Pokol Kapuja nevű rendezvényen.

 

via Slovensko, do toho

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.