Nem kevesebb, mint 84 eladót keresnek a trafikjaikhoz

POLITIKA
2013 május 18., 10:41

Összesen 26 trafikkoncessziót nyertek a Szeplast cégcsoport vezetői, akiknek a boltjaiba most hirdetésben keresnek nem kevesebb, mint 84 eladót az újonnan nyíló nemzeti dohányboltjaiba - írja a Blikk. A lap az Expresszben találta a felhívást, amiben lényegében a fél országba toborozzák a személyzetet. A hirdetésben szereplő e-mailcímet a szegedi építőipari cég, a Szeplast Compound Kft. regisztrálta. A cég a dohánytermékek kereskedelmét április 15-én, pár nappal a dohánypályázat eredményhirdetése előtt vette fel tevékenységi körébe.

A Blikk megkereste a cég egyik vezetőjét, Martonosi Istvánt, aki előbb legtagadta, hogy ők adták fel a hirdetést, ahogy azt is, hogy ő maga is nyert volna két koncessziót, majd annyit ígért, hogy utánanéz a dolognak, de később már elérhetetlen volt.

A Szeplast Zrt. két magyar tulajdonosa, Csíkos Attila és felesége, Csíkosné Bakos Boglárka összesen kilenc koncessziót nyert Budapesten és Szegeden. Csíkosék sógora az a, Sánta János, aki a Continental dohánycég vezetőjeként bevallottan Lázár János fideszes politikussal együttműködve készítette el a trafiktörvényt - írja a Blikk. A Szeplast Zrt. tulajdonosai között nemcsak trafiknyertesek, hanem egy Seychelle-szigeteki cég is van.

A fejlesztési tárca szerint az előírások nem zárják ki, nem tiltják a nyertes pályázók gazdaságossági, hatékonysági megfontolásokon alapuló együttműködését pl. a munkaerő-toborzásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.