Hazaáruló Yeezy killed the magyar shit

Popkult
2013 május 20., 15:17

Átlagos hozzászólás a Gyöngyhajú lány alatt egy hónappal ezelőtt.

omega0

Két héttel ezelőtt.

omega2

Egy héttel ezelőtt.

omega3

Ezen a hétvégén.

omega4

Hogy mi történt a kettő között? Azt már Magyarországon mindenki kívülről fújja, hogy Yeezy, vagyis Kanye West új számához, a New Slaveshez a Gyöngyhajú lányból használt fel egy epikus hangmintát. A hír igazán csak a magyar internetet rázta meg, de szerencsére Tóth Róbert vette a fáradságot és szólt a Pitchforknak, hogy miből is származik ez a részlet. A legmeghatározóbb zenei oldal pedig ki is tette a számról szóló posztba a videó linkjét. Onnantól indult a buli.

Az egyik, szemmel láthatóan 4chanen edződött hozzászóló rögtön ki is húzta a gyufát.

omega5

De nem is a leoroszozás fájt a legjobban a magyar rajongóknak, hanem az, amikor a kommentelők a legjobb szándékkal elismerésüket akarták kifejezni az Omegának, és olyanokat írtak, hogy milyen király ez a SHIT és hogy KANYE KILLED THIS SONG.

A szellemi honvédelem trollhadosztálya természetesen azonnal akcióba lépett.

omega7

omega6

omega14

Persze Kanye rajongóit sem kellett félteni.

omega10

A nyelvi kalamajkát aztán mind a két oldalról szerencsésen helyre tették.

omega8

omega15

Az indulatok már csillapodtak volna, amikor robbant a nemzeti kérdés.

omega9

Amit nem lehetett szó nélkül hagyni.

omega13

És valakinél itt telt be végleg a pohár.

omega16

Amikor pedig már Kumin Ferenc elkezdte fogalmazni a hadüzenetet, győzött a szeretet.

omega11

omega20

Kóbor János egyébként a Recordernek azt mondta, nem kértek tőlük engedélyt a hangminta használatára, de igazából nem zavarja a dolog, jó reklám ez nekik. És ebben teljesen igaza van. Fontos csatát nyertünk a hazánk ellen indított hipszterháborúban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.