Pünkösdkor nem nézegetünk meztelen bennszülötteket és nem viccelünk a tesivel

KULTÚRA
2013 május 21., 09:15

Törölték Dés Márton festőművész FRISS BONTÁS. Festmények az év minden hónapjából című kiállítását, mert a galéria szerint a meghívó nem illett a pünkösdhöz.

A kiállítás szerdán lett volna a ferencvárosi Pincegalériában, és Dés szerint a galéria május 16-án a Ferencvárosi Művelődési Központ emailjén ki is küldte a meghívókat az eseményre. Viszont még aznap fel is hívta a megbízott igazgató, hogy a csatolt meghívó botrányos és erkölcstelen.

Layout 1

Dés szerint konkrétan azzal volt baja, hogy a "pünkösd idején nem való félmeztelen bennszülöttekkel, pénteki gyomorrákkal, valamint a testnevelésórák komolyságának megkérdőjelezésével megzavarni a megtisztulni vágyó Nagyérdeműt. " Kerestük a Pincegalériát is, hogy mi volt pontosan a problémájuk a meghívóval, de nem vették fel a telefont.

A kiállítás eredeti időpontjára mindenesetre tiltakozást szerveznek, és még Facebook-csoportot is csináltak az ügy miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.