https://444.hu/assets/szentes2.jpg

A magyar megyekettő lenyomja a BL-döntőt

sport
2013 május 25., 14:49

Eleged van az unalmas napokból? Eleged van, hogy külföldi focistákat kell a meccseken bámulnod? Május 25-én nemet mondunk a modern focira!

Ezzel a szöveggel alapozzák meg a hangulatot a szombat délutáni Contitech-Makó II.- Szentesi Kinizsi meccs előtt a makói ultrák, és ez még semmi a felvezető videóhoz képest.

leszarjuk

Nem véletlen, hogy az összecsapást mértékadó helyeken egyszerűen az év meccsének nevezik, már ami a Csongrád megyei másodosztályt, vagyis a magyar ötödosztályt illeti. Ez még akkor is így van, ha a meccs eredményén már nem múlik semmi, mert a századik születésnapját ünneplő Szentesi Kinizsi áprilisban megnyerte a bajnokságot a Szőreg elleni győzelemmel. A két csapat szurkolótáborát ez viszont jó eséllyel nem fogja zavarni - az Ultras Szentes és a makói Lángszórós Alakulat napok óta olyan internet-háborút vív, ami még a magyar első osztályban sem jellemző, nemhogy az ötödikben.

És igen, természetesen fejest ugrottak a mémeskútba is, de nem akárhogy.

A meccsen egyébként az a minimum, hogy olyan füstbombás és élőképes koreográfia lesz, mint a Szentes bajnoki címének megszerzésekor. A makói csapat egyébként szerette volna megkapni a város nagyobb pályáját a nagy érdeklődés miatt, de a makói megyei első osztályú csapatnak szintén ma kell játszania, mert játékosuknak, Bakos Tamásnak esküvője lesz. Így marad a lelátó nélküli kisebb pálya, de ez sem lesz akadály.

photo_camera Fotó: Szentesi Kinizsi szurkolói oldal

Természetesen arról azért nincs szó, hogy a magyar ötödosztályban egyszercsak kifejlődött egy szurkolói Premier League. A Makó és a Szentes kivételesek ebből a szempontból. A két szurkolói tábor az utóbbi években lett ilyen aktív. A szentesiek vezetője a Délmagyarnak mesélt a kezdetekről, a makóiak történetét a meccshez készített Facbook-esemény kommentjei között lehet végigkövetni. Az ultrák között vannak egyébként többen  a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai.

photo_camera Fotó: Lángszórós alakulat Facebook

A háború egyébként, ahogy ők maguk mondják, csak hangban és látványban fog zajlani, hagyományos értelemben vett balhé és verekedés nem lesz. Már csak azért sem, mert a szurkolók barátok, legalábbis a makói csoport Facebook-oldalai szerint. Utána pedig közösen elmennek Romantikus erőszak-koncertre a makói Kelemen Házban.

Az őszi szentesi meccs pedig így végződött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.