Amikor az amerikai kormány kéri az adataidat

TECH
2013 június 15., 17:58

A Prism-botrány után elég vicces, de a Facebook és a Microsoft közzétette, hogy hat hónap alatt hány adatkérést kapott a userekkel kapcsolatban az amerikai kormánytól.

Eddig ugyanis a cégek azt sem hozhatták nyilvánosságra, hogy hány alkalommal fordultak hozzájuk a hatóságok. Az fb közleménye szerint 2012 végéig hat hónap alatt 9-10 ezer adatkérés érkezett, ami összesen 18-19 ezer felhasználót érintett. Az MS ugyanebben a hat hónapban 6-7 ezer megkeresést kapott. (valleywag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.