Menekülttábor nyílik Vámosszabadin

POLITIKA
2013 június 20., 06:37

Ez lesz Magyarországon a kilencedik. A belügyminisztériumi határozat megszületett, Pintér Sándor azt mondta, a Magyarországra érkező egyre több menedékkérőt nem tudják elhelyezni a már meglévőkben. „Vámosszabadira szükség van, márpedig itt nagyobb anyagi ráfordítás nélkül meg lehet nyitni a tábort” - mondta Pintér.

A helyiek falugyűlésen tiltakoztak, szombatra pedig útlezáró demonstrációt terveznek. Szerintük a tábor miatt veszíthetnek értékükből a faluban lévő ingatlanok, egy 120 főt foglalkoztató üzem odatelepítését tervező cég pedig elállhat a beruházástól.

Amikor Pintért arról kérdezték, a tábor ellen összegyűjtött ezer tiltakozó aláírásnak lehet-e hatása, azt mondta:

"Én pedig küldök tízmillió aláírást arról, hogy Magyarország nem kér a menekültekből. De az Európai Unió menekültügyi egyezménye ránk is vonatkozik, be kell tartanunk a szabályokat."

(Kisalföld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.