Vikernes kiszabadult

Tbg
bűnügy
2013 július 18., 17:31

A francia rendőrség nem látta megalapozottnak, hogy a norvég metálzenész és felesége terrorcselekményre készülne, ezért mindketten szabadon távozhattak, miután kedden elfogták őket. Az ügyészség azután lépett, hogy a páros fegyvert vásárolt - mint kiderült - legálisan, a feleség ugyanis egy lövészkluba tagja. Vikernes ellen ugyanakkor gyűlöletre uszítás miatt még folyik eljárás. A zenész 16 évet töltött börtönben Norvégiában, miután megölte zenésztársát, és azon 1500 személy közé tartozott, akik ovasták a norvég tömeggyilkos, Breivik írásait. Vikernesszel bővebben foglalkoztunk itt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.