https://444.hu/assets/sites/2/royal_baby_fejlec.jpg

Fia született Vilmos hercegnek

külföld
2013 július 22., 19:41

A gyerek 3,8 kilóval (8,6 font) született. Végül először sajtótájékoztatón közölték a hírt, mert elálltak az eredeti tervtől, hogy a hagyományok szerint egy darab papírt raknak ki a Buckingham palota elé. A papír csak később került ki. A fiú nevét még nem tudni, de a legtöbbet a George-ra fogadtak az irodáknál.

Az elég mázli egy csomó kis országnak, hogy a gyerek fiú lett, mert jelenleg ő a harmadik az öröklési rangsorban, és a Nemzetközösségi Királyság 16 országa közül sok kisebb nem szívesen fogadja el a primogenitás elvét. Nem szeretnék ugyanis, ha nő lenne az uralkodó.

A baba nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét tolta hátra egy hellyel a trónöröklési sorrendben.

photo_camera A hivatalos papír, amin bejelentették a királyi baba születését

Katalin hercegnő és Vilmos herceg ma reggel ment be a Saint Mary's kórházba a londoni Paddingtonban. Tavaly december harmadikán jelentette be a St. James Palace, a brit királyi család hivatalának központja, hogy Katalin terhes. A pár 2010 novemberében jelentette be, hogy összeházasodnak. Azóta teljes Nagy-Britannia odavan Katalinért.

Tavaly bekerült a Time 100 legfontosabb emberének listájára. A Kate Middleton hatás pedig eléggé meglátszik a brit divaton is, mert azóta mindenki úgy akar kinézni, mint a fiatal hercegnő. Gyakorlatilag Diana óta nem figyeltek ennyire a királyi családra.

photo_camera Az egyik hivatalnok odaadja a sofőrnek a papírt a baba születéséről.

Ebben sokat számít az is, hogy Katalin teljesen átlagos brit nő volt, mielőtt hozzáment volna a walesi herceghez. Egy Chapel Row nevű faluban nőtt fel, majd művészettörténetet tanult a skóciai St Andrews egyetemen. Vilmossal is itt ismerkedett meg.

A cikk folyamatosan frissül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.