Posztumusz kegyelmet kapott Alan Turing

külföld
2013 július 22., 08:48

Hivatalosan is bocsánatot kért a brit kormány Alan Turingtól, a számítástudomány és a mesterséges intelligencia egyik atyjától, aki részt vett a nácik titkos kódjának feltörésében is. Eredményeivel nagyban hozzájárult a szövetségesek győzelméhez, meg ahhoz, hogy milyen világban élhetünk ma. Turing 1954-ben halt meg ciánmérgezésben, egy évvel azután, hogy a hatóságok kémiai kasztrációra kényszerítették homoszexualitása miatt. Feltehetőleg öngyilkos lett.

Turingot egy 1885-ben elfogadott törvény miatt büntették, ami kriminalizálta a homoszexualitást. Tavaly még a kormány nem fogadott el egy javaslatot, ami 49000 elítélt meleg férfinak bocsátott volna meg, köztük Oscar Wildenak. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.