Karancz János a jojóvilágbajnok

sport
2013 augusztus 11., 05:45

yoyobajnok

Floridában tartották a jojó-világbajnokságot, amin 1A-kategóriában jó eséllyel indult Karancz János, az idei Eb győztese is. Fogalmam sincs, hogy csinálta, de a döntőt megnyerte, így magyar lett a jojóvilágbajnok. (Papp Laci 2!)

Az 1A-kategóriában még csak amerikaiak és japánok nyertek, illetve 2010-ben kanadai győztes volt, így Karancz lett az első európai, aki megnyerte a versenyt.

Ez volt a győztes szám.

Karancz János februárban a Digi Tv-ben azt mondta, hogy a kreativitását tudja kiélni a jojóban, ami neki egy életstílus. Főleg képtrükköket és technikásabb apróbb dolgokat szokott csinálni. Szerinte a magyarok jónak számítanak a sportágban. Télen az Európa-bajnokságot ezzel a számmal nyerte meg.

A jojó az egyik legrégebbi játék (a játékbaba után a második), több kultúrában megjelent valamilyen néven. A mai formáját a Fülöp-szigeteken kapta, ahol egy helyi nyelven a „yo-yo” annyit jelenet, hogy „gyere-gyere”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.