Baracskára kerül az elvhű Tóth úr

bűnügy
2013 augusztus 12., 13:20
  • Tóth Dánieltől márciusban elkérte az autója forgalmiját egy rendőr, pedig Tóth úr akkor már nem ült a kocsiban.
  • Tóth urat megbüntették 10 000 forintra.
  • Tóth úr felidegesítette magát, és úgy döntött, inkább leüli.
  • Itt van Tóth úr és a magyar állam kalandjainak második része: Tóth úr felkeresi a bíróságot.

(Előző cikkünkből minden kiderül Tóth úr és a rendőr találkozásáról.)

2013 augusztus 12-én reggel nyolc óra ötven perckor Tóth Dánielnek meg kellett jelennie a Gödöllői Járásbíróságon. A hivatalos értesítés szerint a várhatóan 5 perc időtartamú tárgyaláson Tóth úr 10 000 forintos pénzbírságának elzárásra változtatását kellett megtárgyalni.

Tóth úr meg is jelent időben a tárgyalóteremben, ahol először is tisztázta, hogy hajlandó vallomást tenni. Másodszor azt, hogy jogi akadálya nincs elzárásának. Harmadszor pedig azt, hogy nem kell magatehetetlen személyekről gondoskodnia. Öt gyermeke ki fogja bírni, amíg apa ül.

A Tóth úr szerint egyébként kifejezetten kedves és szimpatikus bíró mindenképpen szerette volna megtudni, hogy épeszű ember mi a fenének ragaszkodik a börtönhöz ahelyett, hogy fizetne. Tóth úr ezért kedvesen elmagyarázta, hogy azért, mert amit a rendőr vele csinált, az szerinte békés állampolgárok vegzálása, ami helyett foglalkozhatnának valami érdemivel is.

És hogy ő példát szeretne statuálni.

Na jó, mondta erre a kedves bíró, de hát Tóth úr is megérthetné, hogy vannak szabályok és törvények, és ebben az országban sajnálatosan sok visszaélés történik autók papírjaival. Ez azonban nem hatotta meg Tóth urat, aki válaszként azt a példát hozta fel a bírónak, hogy ő maga is szabálysértést követ el, ha személyi nélkül viszi ki a szemetet a lakásából az utcán álló kukába. Tóth úr szerint ő csak azért kapott büntetést, mert azt a kétperces munkát, amibe autója adatainak ellenőrzése került volna, a vele összeakadó rendőr egyszerűen nem volt hajlandó elvégezni.

Maga becsületes, rendes embernek látszik, mondta a kedves bíró Tóth úrnak, de őt mézes-mázos szavakkal nem lehetett meghatni. Maradt az elveinél és a példa statuálásánál. Így végül abban maradtak, hogy a kurrens 5000 forint/nap árfolyammal kiszámolt két napos büntetését Tóth úr Baracskán üli le. A pest megyei lakcíméhez közeli börtönnel kifejezett szerencséje van, szabadon engedése napján akár otthon is aludhat.

Természetesen Tóth urat nem bilincsben vitték el a tárgyalóteremből. 30 napon belül kell megkapnia a végzést, ami ellen nem tervez fellebbezni. Tényleges börtönbe vonulásra október előtt nem számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.