9,6 milliárdból épül új stadion és sportcsarnok Szombathelyen

gazdaság
2013 augusztus 28., 13:39

Hende Csaba honvédelmi miniszter jelentette be, hogy a kormány szerdai ülésén döntött a Haladás új stadionjának megépítéséről. A térség fideszes képviselője elmondta azt is, hogy a rendkívüli kormányzati keretből utalják majd át az összeget a városnak. A sportcsarnokban kézilabda, a futsal, a birkózás, az ökölvívás, a súlyemelés, torna és sakkversenyek is lesznek.

A projekthez kapcsolódik egy rekreációsövezet-fejlesztés is, ennek becsült összköltsége 12 milliárd forint. A fejlesztés megvalósításának első lépése az volt, hogy a kormány ingyen a városnak adta a Haladás-ingatlanokat.

A miniszter szerint a stadion és a csarnok 2014-ben készülhetnek el, második ütemben uszoda, parkerdő, szabadidőközpont és műjégpálya jöhet majd, de az összegből az Illés Akadémia fejlesztése is ebből fog menni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.