Illés Zoltán SMS-ben kért bocsánatot Szél Bernadettől

POLITIKA
2013 szeptember 11., 12:50
comments 3

Kedves Képviselő Asszony! Megkövetem Önt, és bocsánatot kérek a lovagiasság szabályai szerint. Remélem lesz még alkalmunk beszélgetni.

- írta SMS-ben a kedden vállalhatatlanul viselkedő államtitkár az LMP képviselőnőjének. Szél elfogadta a bocsánatkérést, de szerinte az ügy nincs lezárva, mert egy általános tendenciát vélt felfedezni a fideszes képviselő viselkedésében. Az Indexnek Szél azt mondta, még mindig Illés lemondása lenne a legtisztább megoldás.

Illés Zoltán a parlament keddi ülésnapján húzta fel magát Szél felszólalása után, többek között olyanokat mondott, hogy "attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy okos", valamint megkérte az LMP képviselőnőjét, hogy a miniszterelnök nevét ne vegye a szájára.

Az Index közben arról írt, hogy bár fejmosást kapott ugyan Illés a tahósága miatt, de komolyabb következménye nem lesz várhatóan az ügynek. Többek között arra hivatkozva, hogy a kormánypárti képviselőknek is rendszeresen hasonló beszólásokat kell elviselniük ellenzéki társaiktól. Ezt az érvet mi is sokat használtuk védekezésre amúgy, de általános hetedik után kicsit már mindig kínosnak tűnt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.