Ungarische bugac, super size menüben kóla lighttal

gasztronómia
2013 szeptember 12., 14:32

(Íme a 444 első istengramos kajafotója #instafood)

  • A legutóbbi magyar heteken a McDonald's-ban lángossal és csalamádés, Erős Pistás hamburgerrel dobták fel a kínálatot.
  • Most szürkemarha-hamburgereket lehet burkolni. (Innen üzenjük az imperialistáknak: a szürkemarha-hamburger kötőjeles!)
  • A kakukkfüvest kóstoltam meg. Ezen kívül még lehet választani paprikásat vagy sült hagymásat rösztivel. A paprikásba szalámit raknak a húspogácsa fölé. Már a látványba beleborzongtam. A rösztis pedig így néz ki.
  • A kakukkfüves számos komponense: szürkemarhahús-pogácsa, paradicsommal, lilahagymával, zöld saláta keverékkel, kecskesajt ízű tejfölös-fokhagymás szósszal, kakukkfűvel, sajtos zsemlében.
  • A szürkemarha húsáról azt ígéri a Meki, hogy "Sosem találkozik vegyszerekkel, ráadásul a húsa nem zsíros." Ez sajnos mind igaz. Annyira száraz és ízetlen a pogácsa, hogy szinte morzsolódik evés közben. Se szaftja, se zsírja.
  • A vizes, tejfölös szósz a marhára elsőre borzalmas ötletnek tűnt, de aztán nem éreztem különösebben az ízét, se a benne lévő kecskesajtét. Mindent ural és elnyom az erős, de finom kakukkfű és egy leheletnyi fokhagymapor.
  • A kábé McRoyal méretű hambi után nem éreztem a szokásos túltömöttséget. A hús "kevés koleszterint tartalmaz." írja a Meki. A szendvics ezzel szemben A Big Mackel összehasonlítva elég megterhelőnek tűnik. Kakukfüves szürkemarha burger - 690 kcal kalória, 65g szénhidrát Big Mac - 510 kcal kalória, 41g szénhidrát.
  • Sajnos nem a magyar heteken született meg az új Big Mac.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.