A brit titkosszolgálat betört a Belgacomhoz

eu
2013 szeptember 20., 07:14
comments 5

A részben állami belga telekom cég rendszereiben 2010 óta turkáltak az angolok. Edward Snowden szivárogtatta ki ezt is, és az erről szóló dokumentumokat most hozta nyilvánosságra a Spiegel. A Belgacom az EU összes nagy intézményének (parlament, bizottság, tanács) szolgáltatója. A brit kémkedés fedőneve "Operation Socialist" volt.

Azt már korábban gyanították a belgák, hogy feltörték a Belgacom rendszerét, azonban eddig az amerikai NSA-ra gyanakodtak. Már a belga miniszterelnök is tiltakozott a betörés ellen, és az ügyben nyomozás is indult. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy a kémkedést az EU-tag Nagy-Britannia intézte. (spiegel)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.