Alkotmányba foglalja a rezsicsökkentést a Fidesz

POLITIKA
2013 szeptember 20., 15:12

Jöhet a hatodik alkotmánymódosítás, nehogy a szocialisták visszacsinálják a rezsicsökkentést.

2014-ben nem jutnak szerephez a szocialisták, de mi több ciklusra akarjuk bebiztosítani a rezsicsökkentést.

Ezt Rogán Antal fideszes frakcióvezető mondta. Meg azt is, hogy egyelőre még "nyitott téma". Mondjuk már nem sokáig, a tervek szerint a Fidesz frakció két héten belül megvitatja, és leüti az ügyet. Azért nem hamarabb, mert Rogán Berlinben lesz a német választásokon.

De itt nincs még vége.

Az van hogy a rezsicsökkentésen kívül, a nonprofit közműszolgáltató cégek is bekerülnek az alaptörvénybe. Mondjuk ilyen cégek per pillanat még nincsenek, de így alkotmányostul már elég valószínű, hogy tényleg megcsinálják őket.

Pedig reggel Orbán Viktor mintha még húzódozott volna attól, hogy az alkotmányba rakják a rezsicsökkentést.

Van egy olyan reflex a képviselőtársaimban és bennem is, hogy úgy tudjuk megvédeni a szocialistáktól az embereket, hogy kétharmados törvényeket fogadunk el, viszont az európai jogász szemléletem szerint azért nem egészséges, ha árszabási dolgokat is abban rögzítünk.

De most, hogy a frakció ezt kéri hát nyilván nem lesz választása a miniszterelnöknek.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.