Elég volt az enerigacégek extraprofitjából!!44!!4 Nem, önök most nem Orbán Viktor hallják

POLITIKA
2013 szeptember 24., 16:14

Nem lesz igazi rezsicsökkentés, de az ellenzékben lévő baloldal rezsibefagyasztást szeretne Angliában.

A britek Orbán Viktorja Ed Miliband, a Munkáspárt elnöke. Azt mondta, hogy

az energiacégek  túl sokat számláztak az embereknek túl hosszú ideig. Az elektromos és gáz árakat 2017-ig befagyasztjuk, ezzel millióknak segítve. Ilyen döntésekre gondolok, amikor azt mondom, hogy kormánynak az emberek oldalára kell állnia. Ez nem fog tetszeni a cégeknek, de tiszta lappal kell kezdenünk.

A párt számításai szerint egy átlagos brit háztartás 42 ezer forintot spórolna a befagyasztással.

Miliband szerint fontos, hogy a cégeknek legyen pénze fejlesztésre, de most jóval kevesebb pénzt fektetnek be, mint amennyi nyereséget beszednek. Angliában nincs a magyarhoz hasonló hatósági árazás, a Munkáspárt most ezt is bevezetné. (Guardian)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.