Korrupciógyanús ügyek kerültek elő a Corvinuson

bűnügy
2013 október 10., 05:13

A Corvinus Egyetem gazdasági igazgatójához címezték azt a levelet, aminek másolatát sok szerkesztőség is megkapta szerda éjjel. A Corvinus Egyetem volt Hallgatói névvel aláírt levélben az ismeretlen feladók több korrupció-gyanús ügyletre is felhívták az intézmény gazdasági vezetőjének a figyelmét.

Mint írták,

Őszintén bízunk benne, hogy az Ön személyében végre olyan emberre találunk, aki hajlandó a problémákat érdemben átvizsgálni, a megfelelő eljárásokat lefolytatni és az esetleges felelősöket – hivatalosan is – megnevezni.

A levélhez két dokumentumot is csatoltak. Az egyikből az egyetem kollégiumai körüli visszaélések lehetőségét lehet kiolvasni. Például hogy a kollégiumot üzemeltető nő és cége jelentősen megnövelte a szükséges költségvetést azzal, hogy szinte minden feladatot külsős cégeknek, legtöbbször a sajátjának szervezett ki. Ezután többszörösére nőttek a fenntartási költségek, de ezt az egyetem részéről sosem firtatta senki.

A másik vád szerint rendszeresen manipuláltak az Üvegzseb-program dokumentumaival is, például hogy folyamatosan változtak a futó szerződésekre fordított összegeket. Ezekről az ügyekről alaposabban az Átlátszó Oktatáson lehet olvasni.

A levélre csütörtök délelőtt válaszolt az intézmény főigazgatója, Rózsás Péter is:

Köszönöm a bizalmukat! Sok nehéz ügybe futottam bele egyetemünkön, köztük az Önök által felvetett ügyekbe is. És ahogy látható az egyetem reakciójából a tisztázó munka és a rendteremtés igyekezete nem mindenkinek tetszését nyeri el.

Köszönöm a jelzést, meg fogom vizsgálni és a lehető legrövidebb időn belül részletesen válaszolok. Bármilyen hasonló jelzést más ügyben is szívesek veszek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.