Nem lehet többet bujkálni a Facebookon

TECH
2013 október 11., 07:14

Egy új frissítés miatt mostantól nem tudjuk beállítani, hogy ne legyünk megtalálhatóak a _népszerű közösségi oldal_ keresőjében.

Michael Richter, a cég privacy-ügyekért felelős vezetője szerint erre azért volt szükség, mert például voltak, akik panaszkodtak, hogy nem találják meg személyes ismerősüket a rendszerben. Még ha meg is lehet érteni a nehézségeket, amit ez okozott, de ezeket az embereket épp azért nem lehetett megtalálni, mert beállították, hogy ne lehessen megtalálni őket.

A cég közleményében kitért arra is, hogy eleve csak felhasználóik "egyszámjegyű százaléka" alkalmazta ezt a bujkálási lehetőséget. Ami amúgy 1,2 milliárd profil esetében azért nem annyira kevés ember. (via Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.