Ön mennyiért adná el a szavazatát?

POLITIKA
2013 október 14., 11:08

A második körben talán sikeresen lezajlott bajai választás után a mindig forró kérdés égetőbb, mint valaha: mennyibe kerül egy magyar választópolgár szavazata?

Nem hiszem el, hogy nincs az a pénz, amiért a szavazófülke magányában a legelvakultabb Gyurcsány-rajongó nagymama vagy Orbánba szerelmes szintén nagymama ne húzná az ikszet a gyűlölt ellenfél neve mellé. Ön is megtenné, kedves olvasó. És nemcsak erre a két férfira, hanem a magyar politikai spektrum bármely szereplőjére az LMP-től a Jobbikig, vagy valami egészen vad parlamenten kívüli pártig. Van az a pénz.

A kérdésünk tehát nagyon egyszerű. Önnnek mennyi az annyi? Mennyi pénzt kellene kapnia, hogy cserébe bármelyik pártra hajlandó legyen szavazni, amit csak a borítékot átadó ember kér?

Jó szavazást, kívánunk, sajnos mi nem tudunk semmit ajánlani cserébe. Még egy 16. havi nyugdíjat sem tudunk beígérni, így muszáj lesz most az egyszer őszintén szavazni. Hogy élen járjak a jó példával, elmondom, az én esetemben 500 000 forint lenne ez az összeg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.