Megkezdtük a felkészülést a következő selejtező-sorozatra

sport
2013 október 15., 17:49
  • Szinte értékelhetetlen meccsen 2-0-ra nyert a válogatott Andorra ellen, gól: Nikolics és öngól
  • A brazil vébére sem jutottunk ki, harmadikok lettünk Hollandia és Románia mögött, megelőztük Törökországot, Észtországot és Andorrát
  • A magyar foci színvonalához csak a meccsközvetítés mérhető
  • Bosznia kijutott a világbajnokságra, pótselejtezőt játszik Izland.

Kik jutottak ki eddig?

Ázsia: Ausztrália, Dél-Korea, Irán, Japán

Európa: Anglia, Belgium, Bosznia, Hollandia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc

pótselejtezőt játszik: Görögország, Horvátország, Izland, Portugália, Románia, Svédország, Ukrajna (lemaradt a leggyengébb második Dánia)

CONCACAF: Costa Rica, Egyesült Államok

Dél-Amerika: Argentina, Brazília, Kolumbia

Ócenánia: Új-Zéland a dél-amerikai ötödikkel selejtezik majd

Ki mindenki lett harmadik a magyar csapathoz hasonlóan? Szerbia, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Izrael, Szlovákia, Montenegro, Finnország.

Anglia 2-0-ra nyert Lengyelország ellen, Ukrajna így hiába verte 8-0-ra San Marinót, csak második lett. Nyertek a spanyolok is, ezzel megelőzték a szintén győztes franciákat.

Az ukránok már 7-0-ra vezetnek a forduló magyar válogatottja, San Marino ellen, de az angolok, ha csak egyetlen góllal, egyelőre verik a lengyeleket. Ha ez így marad, Anglia első, Ukrajna második. Az olaszok 2-2-re állnak Örményország ellen, a németek Svédországban vezetnek 5-3-ra. A spanyolok és a franciák is vezetnek.

Vegyük gyorsan végig. Az A csoportból Belgium már továbbjutott, Horvátország a 2. A B-ben az olaszok az elsők, itt a Máltát 6-0-ra verő dánok lettek a másodikok, de hiába, mert olyan sok pontot szórtak szét, hogy lemaradnak a pótselejtezőről leggyengébb másodikként. A C csoportban a németek az elsők, a svédek a másodikok, azért hajtott az utóbbi, hogy a pótselejtezőn kiemelt legyen. A D a mienk, Hollandia, Románia a sorrend. E csoport: 1. Svájc, 2. IZLAND: F csoport: Oroszország, Portugália. G csoport: Bosznia, Görögország. H csoport: egyelőre Anglia, Ukrajna.

Körkapcsolás: az ukránok 5-0-ra vezetnek San Marino ellen, a svéd-német éppen most 3-4, Szerbia 5-1-re veri Macediónát, vezetnek az angolok 1-0-ra a lengyelek ellen.

B csoport: már 6-0-ra vezetnek a dánok Málta ellen, de nagyon úgy néz ki, hogy hiába, mert leggyengébb másodikként lemaradhatnak a pótselejtezőről.

Puskás stadion: vége, 2-0. Én már most nem emlékszem egy momentumra sem a meccsből.

G csoport: Izland az új Bosznia. Svájc-Szlovénia 1:0, Norvégia-Izland 1:1. A svájciak már pénteken kijutottak a vébére, a 300 000 lakosú Izland pedig várhatja a pótselejtezők sorsolását. Ennél nagyobb futballsikerre ilyen kis országtól nem igazán emlékszünk. Még a 2006-ban vébét játszó Trinidad és Tobagónak is jóval több lakosa van.

A mi csoportunk: Gratulálunk Romániának a második helyhez, 2-0-ra verték Észtországot, a hollandok ugyanennyire Törökországot. Harmadikok lettünk. Ami amúgy tisztességes eredmény.

Knézy Jenő végre elkezdett melósozni. Még a pénztárcákba kellene turkálni egy tökéletes estéhez.

A képzőművészet Knézy Jenője szólt, hogy akkorát hibáztam, mint a válogatott továbbjutásában bízó egyszeri szurkoló, amikor Mondrian-képhez hasonlítottam a pályát, hiszen "már elnézést, de Mondrian ELVBŐL nem használt zöld színt, mivel egész művészete lényege volt a teljes elszakadás a természettől."

H csoport: Rooney góljával 1:0-ra vezet Anglia Lengyelország ellen. Ezzel visszavették a csoportelsőséget Ukrajnától. Állítólag annyi lengyel vendégmunkás van a Wembleyben, hogy simán hangosabban fütyülnek a hazaiaknál.

Puskás stadion: Nagyon megérdemelné Andorra a gólt. Sőt, igazából egy döntetlent is.

Addig biztosan nem lesz a magyar futballban megtisztulás, amíg Knézy Jenő közvetíthet válogatott meccseket. Olyan, mintha egy okoskodó taxis ültettek volna a mikrofon mögé.

A mi csoportunk: Románia már 2-0-ra vezet Észtország ellen. Tök mindegy, mit játszunk, csoportmásodikok nem leszünk, mert azok ők lesznek. Akkor legalább verekedjünk a pályán, ha már a szurkolók erre sem képesek már.

Puskás stadion: elszabadultak az indulatok a pályán, fogalmam sincs miért, de Koman férfiasan beleállt egy lökdösődésbe.

Puskás stadion: 77. perc, 2-0, Vanczák beadásába ért bele egy védő, a labda  átpattant a kapuson. Kiütés.

E csoport: Svájc-Szlovénia 1:0. Tíz perc van hátra. Amennyiben ez így marad, Izland akár ki is kaphat Norvégiában, és akkor is pótselejtezőt játszanak.

Csábi Józsefet egy dolog miatt érdemes lenne mégis a szövetségi kapitányi székben tartani, tökéletesre fejlesztette a magyar futball egyik védjegyét, a Puhl Sándor-frizurát.

Puskás stadion: 70. perc. Andorrában is majdnem akkora örömünnep lett, mint Boszniában, kis híján megszerezték a selejtezősorozatban az első góljukat, Király a meccs védését mutatta be.

Puskás stadion: 69. perc nem nagyon történik semmi, egyenlő erők küzdelme folyik.

Puskás stadion: Nyilván kell kenünk egy 90 milliárdos stadion, én például gyűlölöm a Népstadiont a futópályájával, meg az összes rettenetes meccs emlékével, mint amilyen ez a mostani is, de addig is, amíg lélegeztetőgépekből nem építik fel az új arénát, egy rendes gyepszőnyeget nem lehetne lerakni? Úgy nézni a pálya a toldozott-foldozott gyeppel, mint egy Mondrian festmény.

A mi csoportunk: Ha minden így marad, akkor harmadikok leszünk, megelőzzük a törököket. 

H csoport: Az ukránok már vezetnek San Marinóban, az angolok viszont még nem tudtak gólt szerezni a Wembleyben a lengyelek ellen. Így ők csak másodikok lennének a csoportjukban.

A mi csoportunk: Wesley Sneijder góljával már 2:0-ra vezetnek a hollandok Isztambulban. Ebből a Bede szerint két dolog következik. Egyrészt hogy a románok fognak pótselejtezőzni. Másrészt hogy a holland tényleg egy rohadt jó csapat.

Puskás stadion: 55 perc. Megnyugodtunk, hátul passzolgatunk. De aztán egyszer csak Koman kapta teljesen tisztán a labdát, csak a kapus volt vele szemben, le is passzolhatta volna, be is lőhette volna, de az is igaz, hogy ott volt a lehetőséget között, hogy a kapu mellé passzolja. Ő ezt választotta.

Ifjabb Knézy Jenő olyan kirohanást rendezett a magyar futball ellen, amire az apja is csak csettintett volna. Ha valakinek van olyan videója, ahol még ezt nem így gondolta, küldje el  szerk@444.hu-ra.

Puskás stadion: 52. perc 1-0. Nikolics elindította a parádét, Dzsudzsák beadását fejelte a kapuba.

B csoport: 20 perc után Olaszország-Örményország 0-1. Az olaszok még soha nem vesztettek otthon vébéselejtezőn, és most is muszáj lenne nyerniük, különben nem lesznek kiemeltek a vébé csoportjainak kisorsolásakor.

A mi csoportunk: Hollandia már 2-0-ra vezet Törökországban. A román-észt 1-0.

Puskás stadion: vége a szünetnek, felfrissültek a fiúk, kijöttek, de sajnos Devecseri nélkül. Ki fog akkor itt gólt lőni? Egy andorrai majdnem.

Fújnak a srácok egy nagyot. A Bede közben azzal ijesztget, hogy rossz érzése van, szerint Izland nem fog odaérni a pótselejtezőre. De mindenki nyugodjon meg, megérezte a Nádas Nobeljét is. Egyelőre Izland jól áll.

Bosznia a 77. ország, amely világbajnokságon szerepelhet.

G csoport: IGEN!!!!!!!!!!! Litvánia-Bosznia 0-1, Görögország-Liechtenstein 2-0. A görögök másodikkén pótselejtezőt játszhatnak csak, Bosznia viszont hányattatott története egyik legszebb napján kijutott a 2014-es világbajnokságra. A 444 egy emberként gratulál.

F csoport: ők befejezték. Azebajdzsán-Oroszország 1:1, Portugália-Luxemburg 3:0. Az oroszok kijutottak Brazíliába, Cristiano Ronaldoéknak viszont marad a pótselejtező.

Andorra állt már amúgy félidőben döntetlenre a selejtezőkön, mindkétszer az otthoni arénában. Egyszer Észország ellen, az végül egy szerény 1-0 lett a baltiaknak, másodszor pedig a hollandok (!) ellen, vagyis vagyunk annyira jók, mint van Persie-ék. A hollandok végül csak 2-0-ra nyertek.

Puskás stadion: csak időként tudta áttörni a magyar védelmi vonalat Andorra, de akkor a szerencse mellénk állt, így a félidőben 0-0.

B csoport: Ez a olaszok csoportja, ők már rég kijutottak. Dánia 3-0-ra vezet Málta ellen, a bolgárok viszont még 0-0-ra állnak a csehek ellen. Így a dánok lennének a B csoportban a másodikok, viszont nekik is van a legtöbb esélyük arra, hogy leggyengébb csoportmásodikként ne játszhassanak pótselejtezőt.

A  mi csoportunk: félidőben a törökök 1-0-ra vezetnek Törökországban, Románia 1-0-ra otthon Észtország ellen. Negyedikek vagyunk jelenleg,

Puskás stadion: 45. perc tartjuk a döntetlent.

Puskás stadion: 35. perc - az érzékeny lelkű Dzsudzsák rúghatott egy szabadrúgást. A kaput nem sikerült eltalálni, pedig nem a félpályáról rúgta rá.

Fejenként 200 ezret ér egy döntetlen világbajnoki selejtezőn - mondta most ifjabb Knézy. Az azért meglesz.

Barátságos mérkőzésen Kirgízia-Tádzsikisztán 1:4. Mindkét közép-ázsiai csapat komolyabb játékerőt képvisel Andorránál.

E csoport: Egy félig rossz hír, a 33. percben Norvégia kiegyenlített Izland ellen. Ezzel még mindig Izland játszhatna pótselejtzőt, mivel a szlovénok is döntetlenre állnak Svájcban.

Puskás stadion: Andorra komolyan veszi a meccset. Egy beívelésre Király repült ki, mellébokszolt a labdának, ami egy andorrai elé került, de nem találta el a kapunkat. Ifjabb Knézy egyre mérgesebb.

A mi csoportunk: A hollandok nem csak a becsületért hajtanak ma. Csak akkor van esélyük a decemberi sorsoláson kiemeltnek lenni a vébé csoportkörében, ha ma nyernek Isztambulban. És még akkor sem lehetnek biztosak a dolgukban.

G csoport: Bede nyakába borulnék, ha együtt néznénk a meccset, most üzente, hogy Ibisevic a 68. percben gólt szerzett Litvániában, ezzel vezetnek a bosnyákok, és visszavették a csoportelsőséget és az egyenes ági kijutás lehetőségét a görögöktől. Gyerünk Boszni, még 15 perc!

A mi csoportunk: Nem kell szétszednünk tíz góllal Andorrát, a románok vezetnek az észtek ellen egy 11-essel.

Brazília barátságos meccsen, Dedé és Oscar góljaival 2:0-ra verte Zambiát. A meccset Pekingben játszották.

Puskás stadion: 30. perc furcsa, de a mi térfelünkön van többet a labda. Vagy nem is furcsa.

Az egy dolog, hogy Izland kijuthat a vébére, de az 50 000 lakosú Feröer-szigetek ma U21-es EB-selejtezőt játszott Németországban. A 75. percig 1:2-re vezettek a vendégek, és a németek csak a 82. percben tudtak 3:2-re nyerni. Öt év múlva mi már Európa minden csapatától félhetünk - üzeni Bede Márton.

Puskás stadion: 29. perc, ha kát andorrai nem zavarja egymást, gólt lőhettek volna.

Puskás stadion: 25. perc, nagyon rosszul játszunk, egy fejes a magasba, az andorrai visszafejeli, nem hagyjuk magunkat, mi még magasabban vissza. Mindez valahol a mi térfelünk, nem az andorraiaknál.

Puskás stadion: 21. perc Devecseri még nem fejelt öngólt, viszont úgy lerúgott egy andorrait, hogy ápolni kellett szegényt, Devecseri meg kapott egy sárgát.

Puskás stadion: 20. perc Ifjabb Knézy Jenő, a köztévé minden sportot közvetítő riportere a tévében üzenget a játékosoknak. Ez a legszórakoztatóbb része a meccsnek - üzenem azoknak, akik nem nézik, hogy miről is maradnak le.

Amikor idegenben játszottunk Andorrával, ott is kb. ennyien voltak kint. Ilyen klasszul néz ki az ő arénájuk.

???????????????????????

Puskás stadion: Felhangzott az ébresztő, de olyan unottan, hogy belealudtak a nézők.

E csoport: Izland vezet Norvégiában!!!!!!! Bosznia mellett nekik szurkolunk nagyon. Ha nyernek, pótselejtezősök Svájc mögött. Szlovénia nyomul még, de nekik pont a már kijutó Svájcot kellene legyőzniük idegenben.

Puskás stadion: Orbán Viktor nincs kint a stadionban. Mi történhetett?

A mi csoportunk: A 10. percben a hollandok vezetnek Törökországban Robben góljával. A románok Észtországgal játszanak otthon, az még 0-0. Budapesten is. A törökök és a románok két ponttal mennek előttünk, és sokkal jobb a gólkülönbségük.

Puskás stadion: Lendületesen kezdtünk, de pontatlanok a befejezések.

F csoport: A félidőben 2-0-ra vezetnek a portugálok Luxemburg ellen, az oroszok 1-0-ra vezetnek Azerbajdzsánban. Ha így marad, az oroszok elsők, a portugálok pótselejtezőt játszanak. Izrael is vezet Észak-Írország ellen.

Szurkoljanak Horváth Bencének, hogy nyerjen sok pénzt.

Ha gól lesz a magyar meccsen, arról írunk majd, de minden oldalpasszt, bedobást nem fogunk leközvetíteni. Ha lesz valami klassz szóváltás a játékosok között, azt is megírjuk, mert nagyon jól lehet hallani a szinte tök üres stadionban mindent.

Ghána 6-1-re mosta le Egyiptomot, lesz még visszavágó Kairóban a kijutásért, de tiszta meccsen ott már nem fognak kijutni.

G csoport: Egyértelműen Boszniának szurkolunk, 22 pontjuk van, ahogy a görögöknek is, de sokkal jobb a gólkülönbségük. Félidőben sajnos a görögök már vezetnek a Liechtenstein ellen, a bosnyákok 0-0-ra állnak Litvániában.

Szinte teljesen üres a Puskás stadion, 1500-an lehetnek, köztük sok gyerek, akik ingyen mehettek be. Szegény szüleik.

A hollandok ellen öngólt fejelő Devecseri a saját értekése szerint nem játszott rosszul Amszterdamban, kezdő is. A pályán van a bilit borító Szalai Ádám is, de a nyolc gólt kapó Bogdán pihen. Egervári Sándor lemondása után egy meccsre eddigi segítője, Csábi József kapott megbízást. Több helyen változtatott a holland kezdőn: Király, Vanczák, Lipták, Mészáros, Devecseri, Stieber, Koman, Elek, Dzsudzsák, Nikolics, Szalai

Tavaly szeptemberben Andorrában 5-0-ra nyertünk, Juhász, Gera, Szalai, Priskin, Koman voltak a gólszerzők. Az andorrai szövetségi kapitány most azt mondta: Azon a meccsen a magyarok keveset tettek a győzelemért, az andorrai hibákból született sok gól.

Andorránál kellemesebb ellenfelünk nem is lehetne ma. Még egyetlen gólt sem szereztek a mostani selejtezőkön.

Lehajol az utolsó fillérért is az MLSZ, nem nyitották meg a kapukat, hogy jöjjön boldog-boldogtalan az amszterdami rekordvereség után. A legolcsóbb jegyek 3000 forintba kerülnek, a melegételes VIP-jegy 20 ezerbe. Most kell kiállni a csapatért!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.