Most már vízbefullás előtt kimentik az afrikai menekülteket az olasz haditengerészek

külföld
2013 október 15., 10:08
comments 3

Az elmúlt hetek tragédiái után hétfőn új rendszert vezetett be az olasz kormány. A haditengerészet járőrmissziót indított az afrikai és az olasz partok közti vízeken. Az akció már az első nap eredményes volt, 410 menekültet mentettek ki a vízből.

A parti őrség járőrei már a líbiai felségvizeken feltartóztattak és Szicíliába kísértek egy gumicsónakot, amin nyolcvan ember próbált Európába jutni. Málta és Lampedusa között 250 eritreai menekültet mentettek meg, Szicíliától 35 tengeri mérföldre pedig egy másik, 80 menekültet szállító csónakot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.